top of page

DIY Betonciré bureau.

Zelf een bureau maken van MDF met Semento.


De 'werkkamer' in ons huis was wel toe aan wat vernieuwing. De wanden en het plafond waren nog wit en het bureau wat er nu stond was een simpele, geschilderd eiken monsterbord met daaronder 2 schragen. De kamers boven passen totaal nog niet bij het interieur van beneden en dus was er tijd voor actie! Hoe het moest worden werd al vrij snel duidelijk. Een mix van hout en 'beton', licht maar toch knus en warm. Het recept wat het ook op onze benedenverdieping heel erg goed doet. De wanden en het plafond moesten dus weer afgewerkt worden met Semento in de kleur 'KINOKO'. Voorafgaand aan het semento'en hebben we de naden in het plafond dicht gemaakt, voor een strakker geheel.

En het bureau.. Tja, persoonlijk houd ik ervan als het bureau of een tafel in contrast staat met de vloer. De keuze was dan ook al snel gemaakt; een betonciré bureau van MDF, van muur tot muur. Om dat het een beste overspanning is, van meer dan 340 cm en we het bureau zwevend wilde maken zijn we opzoek gegaan naar dik MDF blank, van 30 mm. dik. Zo kwamen we uit bij OPMAATZAGEN.NL


OPMAATZAGEN.NL is een online zagerij waar je heel gemakkelijk gezaagd hout en plaatmateriaal besteld. Daarnaast kunnen ze de platen ook al op een bepaalde manier afwerken, bijvoorbeeld afschuinen, in verstek zagen etc. zodat je ze écht alleen nog maar hoeft te plaatsen, en na het bestellen heb je de op maat gezaagde platen al binnen 3 werkdagen in huis, super makkelijk dus!


 

Plaatmateriaal gevonden, tijd om aan de slag te gaan dus!

Stap 1: Exacte afmeting van het bureau bepalen.

Omdat OPMAATZAGEN.NL tot op de mm nauwkeurig werkt moet je vooraf goed opmeten hoe lang en breed je het bureau wil hebben. Wij hebben gekozen voor een bureau van muur tot muur, van 346,5 cm lang en 55 cm diep. Bewust ge

kozen voor een wat ondieper bureau omdat de ruimte niet erg breed is en er voor nu alleen met een laptop aan gewerkt hoeft te worden.


TIP! Meet de lengte en diepte van het bureau op, op de juiste hoogte op de muur. Wanneer de muur niet helemaal recht is kan dit namelijk verschil geven.


Stap 2: Plaatmateriaal bestellen.

Nu je de juiste afmeting hebt is het tijd om het plaatmateriaal te gaan bestellen. Via de website van OPMAATZAGEN.NL gaat dit heel gemakkelijk!

  • Je kiest de houtsoort; In dit geval hebben wij gekozen voor MDF omdat dit een stevig plaatmateriaal is en goed strak af te werken is met betonciré.

  • Kies de dikte; 30 mm geeft een stevige basis voor je bureau!

  • Kies de vorm; Je kunt allerlei verschillende vormen laten zagen, zelfs ronde vormen.. Maar voor het bureau gaan we voor een rechthoek.

  • Kies de afmeting; Hier ben je de afmeting nodig welke je bij stap 1 hebt opgemeten. Past de afmeting van je bureau niet in één keer in de plaat? Dan moet je hem opdelen in twee stukken. Zo bestaat ons bureau uit een plaat van 240x55 cm en een plaat van 106,5x55 cm.

  • Kies de afwerking; Als afwerking van de plaat hebben wij gekozen voor het afschuinen, 2 mm zodat er geen scherpe randjes meer aan het hout zitten.


Stap 3: Bestelling geplaatst en wachten maar..

Wanneer je de platen geleverd wil hebben kun je heel gemakkelijk zelf inplannen, als je wil kun je al na drie werkdagen aan de slag! In de tussentijd hoef je niet te wachten maar heb je tijd om, indien nodig de ruimte alvast klaar te maken.. Dat was bij ons het geval!

De naden in het plafond dichten, wanden en plafond voorzien van semento en ook de kozijnen nog maar een keertje geschilderd..


Stap 4: Tijd om het bureau te plaatsen.

Wij hebben ervoor gekozen om het bureau zwevend te plaatsen, zonder poten en het dus aan de muur te bevestigen. Hiervoor hebben we eerst een raamwerk gemaakt van balkjes en deze in de muur bevestigd. Het raamwerk hebben we bewust minder diep gemaakt dan het bureau (30 cm) zodat je deze straks niet onder het bureaublad uit ziet komen. Vervolgens hebben we de MDF platen op de balken geschroefd en de schroefgaten weer dichtgemaakt met schuimvuller.


Stap 5: Het bureau 'hangt' tijd om hem af te werken met betonciré.

Het bureau is zo goed als af, alleen nog de afwerking. Voor de afwerking hebben we gekozen voor Semento in dezelfde kleur als de muur. Dit zorgt voor eenheid en geeft een stoer, maar ook rustig resultaat. Het voordeel van Semento is dat je het kunt verwerken zonder een primer toe te passen en het leverbaar is in iedere denkbare kleur. Ter bescherming van de semento hebben we het blad nog afgelakt met een 2-componenten lak, zo kan je gerust ook een kopje koffie aan je bureau drinken en hoef je niet bang te zijn voor eventuele kringen of vlekken.


 

Als ik mijn eigen bureau kan maken, kan jij het ook!

Benieuwd naar nog meer projecten of interieurinspiratie? Volg mij op Instagram.

56 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page